Slatina
Schimbă orașul  
Arad Bacău Baia Mare Botoșani Brașov Brăila București Cluj Napoca Constanța Craiova Deva Iași Piatra Neamț Râmnicu Vâlcea Sibiu Slatina Timișoara Târgu Mureș

În Culisele Masajului, cu Alin Gheorghișor: de la Terapeut-Maseur la Trainer Național și Internațional

În Culisele Masajului, cu Alin Gheorghișor: de la Terapeut-Maseur la Trainer Național și Internațional

Alin Gheorghișor este terapeut maseur și trainer REFLEXOVITAL. Este specializat în diverse tipuri de masaj precum: Masaj terapeutic,relaxare, reflexologie,deep tissue,masaj pe scaun,masaj cu bețe de bambus,drenaj limfatic și masaj sportiv.

În prezent, Alin Gheorghișor își împarte timpul între meserie de terapeut, predarea cursurilor de masaj și Facultatea de Medicina Sibiu, specializarea Balneo-fizio-kinetoterapie și recuperare, unde este student, în anul II.

Masajul este o artă și știință veche cu rădăcini adânci în diferite culturi din întreaga lume. Această practică ancestrală promovează relaxarea, reducerea stresului și îmbunătățirea sănătății fizice și mentale.

Astăzi, masajul este un domeniu recunoscut în sănătate și wellness, iar terapeuții de masaj sunt profesioniști calificați care își folosesc abilitățile pentru a îmbunătăți calitatea vieții celor care caută relaxare și vindecare.

Dezvoltarea profesională implică multă muncă, perseverență și adaptabilitate. Lumea este în continuă mișcare și evoluție, iar dacă vrei să rămâi relevant în domeniul tău trebuie să înveți mereu lucruri noi, fie de la colegi, profesori, traineri sau mentori.

Alin a participat la competiții naționale și internaționale, iar în 2020 a câștigat medalia de aur, în cadrul competiției Online International Massage Championship, la categoria “ Masaj Sportiv și Deep Tissue “. A jurizat numeroase competiții naționale și internaționale de masaj, demonstrând o implicare deosebită în domeniul masajului.

1. De cât timp practici meseria de tehnician maseur?

Practic această meserie din 2019, an în care am absolvit și cursul de tehnician maseur din cadrul Academiei Reflexovital Sibiu.

2. Ești un maseur cu o vasta experiență atât la nivel național cât și internațional. Care sunt mentorii tăi și ce valori și tehnici ai “ împrumutat “ de la ei?

Într-adevăr, fără sprijinul și inspirația celor care m-au format ca profesionist nu aș fi putut acumulat o experiență bogată într-un timp relativ scurt. Am inceput studiul tehnicilor de masaj sub îndrumarea trainerilor Reflexovital Marius Badoi și Iulian Motoc, iar apoi am urmat mai multe cursuri de specializare alături de unii dintre cei mai valoroși traineri internaționali, dintre care îi amintesc aici pe: Bojan Miric din Serbia, Tracey Windmill din Australia, Andrey Syrcenko din Rusia, Konstantina Makri din Grecia, Khaled Shehada și Supa Albert din Germania. De la fiecare dintre ei am preluat tehnici și valori solide legate de abordarea terapiilor prin masaj, care m-au ajutat și mă ajuta, în continuare, foarte mult în cariera mea. 

3. Cum îți împarți timpul între meseria de trainer și cea de maseur?

În ceea ce privește activitatea mea profesională, încerc să îmi împart timpul în mod eficient între terapiile aplicate clienților și predarea cursurilor de masaj, cu mari satisfacții din ambele părți.

4. Enumeră câte 3 avantaje și dezavantaje ale acestei profesii?

Dacă ar fi să scot în evidență avantaje și dezavantaje legate de meseria de maseur, aș menționa un prim avantaj ca fiind satisfacția resimțită în momentul în care serviciile tale sunt foarte apreciate de clienți. Este un sentiment care ne alimentează în permanență dorința de a merge mai departe și de a ne îmbogăți cunoștințele permanent. Pe de alta parte, posibilitatea unui program flexibil și multiplele perspective de dezvoltare sunt alte avantaje importante ale acestei meserii. Dacă vorbim de dezavantaje, unul dintre ele este suprasolicitarea fizică care poate apărea, dar din fericire, există metode eficiente de a o combate, metode care se pot învăța și în cursurile specializate de masaj.

5. Când și cât de des ar trebui cineva să apeleze la serviciile unui terapeut maseur?

Legat de frecvența cu care ar trebui să apelam la serviciile unui maseur, consider că în scop profilactic masajul ar trebui efectuat măcar o dată pe săptămână sau cel mult la două săptămâni, iar în scop terapeutic, pentru tratarea diferitelor afecțiuni musculo-scheletale, ședințele ar trebui să fie și mai dese, în funcție, bineînțeles, de patologiile respective și de evoluția lor.

Galerie foto

FOLLOW US

Urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, Instagram și Youtube și fii la curent cu postările zilnice din cadrul cursurilor Reflexovital!

Facebook Youtube Newsletter