Sibiu
Schimbă orașul  
Alba Iulia Arad Bacău Baia Mare Botoșani Brașov Brăila București Cluj Napoca Constanța Covasna Craiova Deva Giurgiu Iași Mediaș Oradea Piatra Neamț Râmnicu Vâlcea Sibiu Sighișoara Slatina Timișoara Târgu Mureș

Reguli esențiale pentru un ten impecabil

Reguli esențiale pentru un ten impecabil
Reguli esentiale pentru un ten impecabil

“Cred ca dorinta fiecarei femei este de a avea un ten impecabil, acest lucru nu este imposibil cat timp iei in considerare: rutina ta zilnica si tratamentele faciale profesionale o data la ceva timp.”, ne spune Gabriela, trainer cosmetician.

In rutina noastra zilnica trebuie sa existe cativa pasi importanti:

  1. Demachiere

Demachiaza-te, dar cu masura! E adevarat ca expertii considera demachierea cea mai importanta operatiune din rutina de ingrijire, dar nu trebuie facuta in mod excesiv. Demachierea se face de 2 ori pe zi, dimineata si seara. Alege-ti demachiantul adecvat tipului tau de ten! Pentru ochi foloseste demachiantul bifazic, curata foarte bine machiajul fara a sensibiliza.

  1. Exfoliere

Exfolierea sau scrubul trebuie inclus in rutina ta cel putin o data pe saptamana. Se poate face mecanic, cu ajutorul unor perii rotative sau manual, cu miscari circulare, folosind o crema sau gel exfoliant. De asemenea, poti sa iti faci propriul tau exfoliant din produse naturale! De exemplu, bicarbonatul de sodiu este un bun exfoliant pentru tenul gras sau mixt, zaharul sau fulgii de ovaz pentru un ten incarcat sau uscat, iar cafeaua ofera tonus si energizeaza pielea.

  1. Hidratare

Este esentiala! O piele hidratata se simte si va arata mult mai bine, prevenind astfel si imbatranirea tenului. Este foarte important ca produsul hidratant pe care il folosesti sa fie adecvat tipului tau de ten. Substantele care ajuta la hidratarea tenului si care ar trebui sa se regaseasca in crema ta, sunt: colagenul si acidul hialuronic; acestea se gasesc si in dermul nostru, dar odata cu inaintarea in varsta le pierdem; vitamina C este un nutrient esential datorita proprietatilor sale antioxidante, reda stralucirea pielii si este recomandat tuturor tipurilor de ten; vitamina E este un hidratant puternic, care se absoarbe in profunzimea pielii. Nu trebuie sa uitam ca hidratarea vine si din interior, astfel ca aportul de apa baut este esential.

Sfat:  O masca faciala o data la doua saptamani ii va da un alt aspect tenului tau, mai luminos si mai neted, iar crema cu protectie solara nu trebuie sa lipseasca, in special vara. Insa toate produsele cosmetice si tratamentele profesionale se utilizeaza ponderat. Orice abuz aduce cu sine probleme si o sensibilitate a tenului.

Sfat: Un tratament cosmetic profesional non-invaziv care se poate efectua in sezonul cald este oxigenul hiperbaric. Mai multe detalii despre aceasta procedura poti afla aici: www.tratamentmodelare.ro/serviciu-cosmetica/oxigen-hiperbaric/

 

Gabriela Nistor

Trainer cosmetician

Academia Reflexovital

FOLLOW US

Urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, Instagram și Youtube și fii la curent cu postările zilnice din cadrul cursurilor Reflexovital!

Facebook Youtube Newsletter