Constanța
Schimbă orașul  
Alba Iulia Arad Bacău Baia Mare Botoșani Brașov Brăila București Cluj Napoca Constanța Covasna Craiova Deva Giurgiu Iași Petroșani, Hunedoara Piatra Neamț Râmnicu Vâlcea Sibiu Slatina Timișoara Târgu Mureș Vața de Jos, Hunedoara Vrancea
Atelier pentru Adolescenți  (14-18 ani): Masaj și Postură

Curs Atelier pentru Adolescenți (14-18 ani): Masaj și Postură

Acest atelier este destinat adolescenților cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, care doresc să învețe tehnici esențiale pentru îmbunătățirea posturii și pentru relaxare prin masaj. Scopul nostru este să vă oferim cunoștințe practice și sfaturi utile pentru menținerea unei posturi corecte și pentru relaxarea musculară. Participând la acest atelier, veți dobândi abilități valoroase pentru a menține o postură corectă și pentru a vă relaxa eficient prin masaj. Vă așteptăm cu drag să descoperim împreună secretele unei posturi sănătoase și ale relaxării prin tehnici de masaj adaptate nevoilor voastre!

  • Tip Curs: ateliere
  • Durata: 1 zi
Curs disponibil în următoarea locație:
Pentru detalii click pe locație

Importanța Posturii Corecte


1. Beneficii pentru Sănătate: O postură corectă contribuie la prevenirea durerilor de spate și de gât, îmbunătățește respirația și circulația, și sprijină sănătatea generală. Vom învăța împreună exerciții simple și eficiente pentru a corecta și menține o postură sănătoasă.

2. Îmbunătățirea Stimei de Sine: o postură bună nu doar că promovează sănătatea fizică, dar și îmbunătățește stima de sine și încrederea în sine. Vom discuta despre tehnici de conștientizare a posturii și despre cum să adoptați o postură corectă în activitățile zilnice.

Tehnici de Masaj pentru Relaxare

1. Masaj de Relaxare: Veți învăța tehnici simple de masaj pe care le puteți aplica acasă pentru a reduce stresul și tensiunea musculară. Masajul de relaxare implică mișcări blânde și ritmice care ajută la calmarea sistemului nervos, îmbunătățind astfel starea de bine generală.

2. Automasaj: Pe lângă masajul aplicat de altcineva, vom învăța și tehnici de automasaj, pe care le puteți folosi oriunde și oricând aveți nevoie de o pauză de relaxare. Aceste tehnici includ masarea zonelor tensionate, cum ar fi gâtul, umerii și spatele, folosind degetele, palmele sau chiar obiecte simple, cum ar fi o minge de tenis.

Descrierea Practicilor

1. Exerciții de Corectare a Posturii:

  • Exercițiul de întindere a pieptului: Stați în picioare lângă un perete, îndoiți cotul și puneți-l la 90 de grade pe perete. Întoarceți ușor corpul în direcția opusă pentru a întinde mușchii pieptului.
  • Întinderea spatelui superior: Stați în picioare sau așezați-vă pe un scaun, interlacați degetele la spatele capului și împingeți coatele înapoi, fără a mișca capul. Mențineți această poziție timp de 15-30 de secunde.

2. Tehnici de Masaj de Relaxare:

  • Masajul gâtului: Folosiți vârfurile degetelor pentru a aplica presiune ușoară pe zonele tensionate ale gâtului, făcând mișcări circulare mici.
  • Masajul umerilor: Prindeți mușchii umerilor cu degetele și aplicați o presiune ușoară, mișcând degetele înainte și înapoi pentru a elibera tensiunea.

3. Tehnici de Automasaj:

  • Automasajul palmelor: Folosiți degetul mare de la o mână pentru a masa palmele celeilalte mâini, aplicând presiune circulară pe punctele tensionate.
  • Automasajul tălpilor: Stați într-un scaun, puneți o minge de tenis sub talpă și rotiți-o ușor înainte și înapoi pentru a masa tălpile.

Exerciții de Întindere și Relaxare


1. Întinderi Zilnice:

Întinderea corpului: Ridicați brațele deasupra capului și întindeți-vă cât de mult puteți, menținând poziția timp de 20-30 de secunde. Aceasta ajută la alungirea coloanei vertebrale și la îmbunătățirea flexibilității.

2. Tehnici de Relaxare:

Respirația profundă: Închideți ochii și inspirați adânc pe nas, numărând până la patru. Țineți respirația pentru câteva secunde, apoi expirați lent pe gură, numărând până la șase. Repetați de câteva ori pentru a induce o stare de calm.

Meditația ghidată: Stați confortabil, închideți ochii și ascultați o meditație ghidată pentru a vă ajuta să vă relaxați mintea și corpul.

Galerie foto

FOLLOW US

Urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, Instagram și Youtube și fii la curent cu postările zilnice din cadrul cursurilor Reflexovital!

Facebook Instagram Youtube Newsletter