Bacău
Schimbă orașul  
Alba Iulia Arad Bacău Baia Mare Botoșani Brașov Brăila București Cluj Napoca Constanța Covasna Craiova Deva Giurgiu Iași Mediaș Oradea Piatra Neamț Râmnicu Vâlcea Sibiu Sighișoara Slatina Timișoara Târgu Mureș

Secretul pentru un Machiaj Rezistent

Secretul pentru un Machiaj Rezistent

Sezonul petrecerilor a început, pe lângă ținute și coafură, tenul și machiajul tău trebuie să fie fresh, în trend dar mai ales potrivit vârstei. Poate ultima remarcă te-a făcut să ridici sprânceana, până la urmă, “ age is just a number “ și ai dreptate, dar există mici ritualuri și trucuri de make-up care te pot ajuta să obții un look mai fresh, lejer și luminos.

 

Fie că optezi să te machiezi singură sau ai un make-up artist la care apelezi, e bine să știi ce ți se potrivește și ce să eviți când vine vorba de machiaj.

Melinda Fiscu, make-up artist, specializat în machiaje naturale și trainer în cadrul Academiei Reflexovital are câteva sfaturi despre cum să îți pui în valoare frumusețea indiferent de vârstă.

Ce înseamnă un ten matur și care sunt primele semne ale îmbătrânirii pielii?

Un ten matur este un ten pe care putem observa apariția primelor riduri de expresie, aici mă refer la ridurile fine din jurul ochilor, frunte, ridurile de zâmbet, așa cum îmi place mie sa le spun celor din jurul buzelor. Nu cred că există o vârstă anume la care putem vorbi de ten matur, oamenii îmbătrânesc în moduri diferite, iar asta nu depinde doar de genetică ci și de stilul de viață și de mediul în care trăiesc. 

În jurul vârstei de 30 de ani deja putem observa primele semne de îmbătrânire: ridurile, pierderea volumului, senzația de pilele lăsată, pierderea elasticității și fermității tenului, tenul capată un aspect tern, uscat și lipsit de luminozitate.  

Cum se pregătește corect tenul înainte de aplicarea machiajului?

Orice tip de ten, dar în special cel matur are nevoie de o hidratare profundă. Pentru asta avem nevoie să demachiem corect tenul, să îl tonifiem ca să restabilim PH-ul tenului, după care să hidratăm corespunzător, preferabil cu un ser și cremă hidratantă (inclusiv tenul gras are nevoie de hidratare) sau un primer hidratant, dacă vorbim de un machiaj profesional. Pentru această procedură preliminară trebuie, bineînțeles, să alocăm timp. Sunt etape pe care din păcate sau din fericire nu le putem sări atunci când vorbim de tenul matur.

Ce texturi și formule de fond de ten ar trebui să folosim pentru a evita accentuarea ridurilor și a liniilor fine?

Aproximativ după vârsta de 35 de ani, dar cu siguranță, după 40 de ani trebuie să ne schimbăm obiceiurile în ceea ce privește machiajul. Alegerea texturilor atunci când vine vorba de fondurile de ten, clar, trebuie să se schimbe. 

Un ten matur nu are nevoie de fonduri de ten cu acoperire mare. Un asemenea fond de ten ar crea efect de mască și nu ne dorim acest lucru. De asemenea, nu folosim fonduri de ten tip pudră, pudra instalând-se în ridurile cele mai fine crează senzația de ten foarte îmbătrânit. 

În schimb avem nevoie de fonduri de ten lichide, cu textură ușoară, cu finish-uri satinate, ușor luminoase, nicidecum mate. Sunt multe cazuri în care, mai ales acolo unde avem foarte multe riduri de expresie, nici nu folosim fond de ten, mai degrabă, optăm pentru creme hidratante cu pigment de culoare, SPF-uri și tint-uri cu puțină culoare, doar cât să uniformizăm nuanța tenului. Acolo unde avem pigmentări mai puternice sau imperfecțiuni mai accentuate putem folosi un corector. 

Ce culori recomanzi pentru ca tenul să fie luminos și să arate mai proaspăt?

De preferat, nuanța fondului de ten ar trebui să fie cu o jumătate de ton mai deschisă decât nuanța tenului. Construim machiajul tenului treptat, fără a încărca tenul și această procedură, în sine, oferă deja o notă de prospețime. 

Prefer blush-urile ușor satinate, poate chiar lucioase, cu nuanțe roz-peach, în cazul tenurilor foarte deschise și tonuri ușor bronze pentru tenurile mai închise. Blush-ul poate fi pudră sau textură cremoasă, însă în ambele cazuri, aplicat cu multă măsură! 

La fel și iluminatorul, unul foarte soft cu granulație cât mai măruntă și nuanțe de opal, champagne și rozuri pale.

Există mici trucuri sau secrete care să facă machiajul să reziste pe tot parcursul zilei, fără a se aduna în linii fine sau riduri?

Sigur, există mici și mari trucuri care ne ajută în fixarea machiajului atunci când vine vorba de tenul matur. De aceea vă aștept cu drag la sesiunea de Look & Learn https://reflexovital.ro/sibiu/curs/look-learn-machiaj-ten-matur unde vă voi povesti despre secretele unui machiaj al tenului matur fresh, rezistent și infailibil. 

Dacă cochetezi cu arta machiajului, îți place să experimentezi și vrei să descoperi secretele unui make-up corect, adaptat propriei persoane https://reflexovital.ro/sibiu/curs/curs-automachiaj, te invit să descoperi la o sesiune de automachiaj. 

Care sunt culorile potrivite pentru tenul matur?

Pentru a crea un look tineresc, un look care să aducă o doză de prospețime în machiaj, aș recomanda utilizarea tonurilor neutre și a rozurilor subtile. Nuanțe precum cappuccino, crem, roz caramel, taupe, roze gold merg foarte bine pe toată pleoapa, însă în colțul extern vom folosi un ton puțin mai închis pentru crea profunzime și efect de lifting. 

La fel o nuanță irizată, semi lucioasă merge și în colțul intern pentru un efect de mărire al ochilor. 

Care sunt nuanțele care trebuie evitate în machiajul tenului matur?

Tenul matur nu se potrivește cu nimic dramatic. Fie că vorbim de nuanțe, fie că vorbim de texturi, fie că vorbim de contururi, precum pomeți, sprâncene, buze, totul trebuie să fie cu măsură. Așadar, evităm culorile papagal, evităm culorile foarte închise pe toată pleoapa, evităm nuanțele închise și negrul pe pleoapa inferioară și pe waterline. Noi trebuie să mărim ochii nu să îi afundăm și mai mult. 

Evităm, de asemenea, utilizarea glitterului și a texturilor foarte lucioase pe pleoapa superioară deoarece acesta intră în ridurile fine de pe pleoape și le va evidenția și mai tare.   

Coco Chanel spunea așa: ‘Vârsta nu este cel mai important lucru pentru o femeie: poți fi superbă, la 20 de ani, fermecătoare – la 40 , dar poți rămâne unică până la sfârșitul vieții tale.’ 

O atitudine încrezătoare și puțină îndemânare te pot transforma într-o femeie chic și atrăgătoare!