Brăila
Schimbă orașul  
Arad Bacău Baia Mare Botoșani Brașov Brăila București Cluj Napoca Constanța Craiova Deva Iași Piatra Neamț Râmnicu Vâlcea Sibiu Slatina Timișoara Târgu Mureș

Sorin Luca: Rețeta pentru succes în domeniul Frizeriei

Sorin Luca: Rețeta pentru succes în domeniul Frizeriei

Sorin jonglează cu tunsul în salon și predarea cursurilor de frizer, fiind trainer în cadrul Academiei Reflexovital și trainer Redken. Pentru el, frizeria nu este doar o meserie, ci un stil de viață, o sursă constantă de reflecție și perfecționare. În 2023, munca, talentul și determinarea l-au propulsat în lumina reflectoarelor, aducându-l în TOP 100 și ulterior în finala celui mai prestigios concurs global din domeniul frizeriei, One Shot Hair Awards, unde s-a calificat în Top25, la categoria MEN (2980 intrări din 120 de țări), confirmându-i astfel talentul și excelența la nivel mondial.

Ce înseamnă meseria de frizer și ce abilități trebuie să aibă un viitor frizer?

Pentru mine, meseria de frizer este un stil de viață și asta pentru că m-a acaparat în totalitate. Sunt câteva aspecte vitale în această meserie:

  • în primul rând, trebuie să îți placă ceea ce faci; este acel hobby din care poți trăi 

   –  îndemânarea și încrederea vin odată cu experiența, dar pentru asta trebuie răbdare și multă dăruire

   – empatia este una din cele mai importante abilități de care ai nevoie în această meserie, urmată de seriozitate și disciplină.

Care este motivul principal pentru care femeile preferă să se specializeze în frizerie? Dar bărbații?

De obicei, femeile învață să tundă, pentru a-și tunde propriii copii, soți, frați etc. Dar e o meserie în care genul nu contează. Bărbații sunt influențați de amploarea acestui domeniu și de frizerii lor.

Indiferent de gen, influența cea mai mare o are partea financiară. Observ asta la cursanții mei, ceea ce nu este neaparat un lucru rău, dar nu poate fi nici un reper pentru început. Banii se câștiga în timp, treptat și după ce ai o reputație bună în plan profesional. 

Care sunt cele mai solicitate tunsori masculine , în prezent, și cum te asiguri că le integrezi în cursurile de pregătire?

Trendurile sunt mereu în schimbare. La cursurile de bază, învățăm să fim siguri pe noi, restul ține de adaptabilitatea fiecăruia. Pentru anumite tipuri de tunsori, fac cursuri demonstrative. Dar pentru a fi mai la curent cu trendul, îi îndemn să vină la Masterclass-uri sau sesiuni de 1-1, după ce au terminat cel puțin un curs de bază.

Ce tehnici preferi în tunderea părului masculin pentru a obține un aspect modern și bine definit?

Folosesc mult free-hand și clipper over comb.

Care sunt produsele și instrumentele esențiale pe care le folosești pentru a obține rezultate excelente în frizerie?

Ca produse cosmetice, folosesc REDKEN și ca instrumente, am o gama mai largă de mașini de tuns cât și foarfeci.

Cum îți găsești inspirația pentru a crea noi tunsori? Ce frizeri urmărești pe Social Media?

Mă las inspirat de viața urbană și de tinerii pe care îi văd pe stradă cu tunsori atât de diversificate, și așa îmi dau seama și de personalitatea unora dintre ei.

Pe social media urmăresc o grămadă de oameni talentați și mă asigur ca am ceva de învătat de la fiecare.

Ce tunsori sunt în trend anul acesta?

Mullet și crop sunt două tunsori extrem de diferite care încă țin trendul sus.

Ce sfaturi ai pentru frizerii aflați la început de drum? 

Să aibă încredere și răbdare și să nu se oprească niciodată din învățat. E o meserie în care te poți perfecționa mereu.

 Participarea la cursurile de specializare, la Masterclass-uri, concursuri, la sfârșitul lunii martie avem Gala Beauty Reflexovital, aflată la a-3-a ediție și participarea la cursuri 1-1, toate pot fi o sursă de inspiratie foarte bună și un mare câștig, atât pe plan profesional, cât și pe plan personal.