Baia Mare
Schimbă orașul  
Arad Bacău Baia Mare Botoșani Brașov Brăila București Cluj Napoca Constanța Craiova Deva Iași Piatra Neamț Râmnicu Vâlcea Sibiu Slatina Timișoara Târgu Mureș

De ce nu se vede rezultatul Exercițiilor Fizice?

De ce nu se vede rezultatul Exercițiilor Fizice?

Pe lista de rezoluții, cap de listă stă un corp tonifiat, numai că, în ciuda tuturor eforturilor, rezultatele nu se văd, oricât te-ai strădui. Ce nu faci bine?

 

Sari peste încălzire

Exercițiile de încălzire sunt adesea trecute cu vederea, în ciuda faptului că sunt un element crucial al unui antrenament. Fără încălzire, mușchii nu vor fi pe deplin activați și nu te vei putea antrena la capacitate maximă. Acordă între 5-10 minute exercițiilor de încălzire, poți începe cu o alergare ușoară sau cu exerciții pentru încălzirea capului, brațelor, trunchiului, picioarelor, spatelui și a abdomenului.
O încălzire corectă îți pregătește corpul pentru efort, crește fluxul sanguin, reduce riscul accidentărilor și asigură eficiența antrenamentului.

Nu mănânci înainte de antrenament

O alimentație sănătoasă este o sursă de energie, în timpul ședinței de antrenament.
Este indicat să consumi carbohidrați, proteine și grăsimi sănătoase, cu 30 de minute înainte să începi exercițiile fizice.
Consumă fructe proaspete sau uscate, banane, mere, curmale, pâine integrală, un ou fiert, iaurturi integrale cu fructe uscate și semințe, salată de ton, legume proaspete și ulei de măsline și nu uita să te hidratați corespunzător.

Nu consumi suficiente proteine

Indiferent că vrei să slăbești sau să-ți dezvolti masa musculară, o dietă bazată pe proteine este esențială.
Pentru o dietă sănătoasă consumă alimente bogate în proteine, pui, iaurt grecesc, brânză de vaci și nuci.
Proteinele au un rol important în susținerea performanței sportive, îmbunătățesc recuperarea musculară, susțin creșterea și menținerea masei musculare și asigură o sursă de energie pentru corp.

Nu treci la următorul nivel

Cu timpul, corpul tău se obișnuiește cu rutina antrenamentului și vei dezvolta mai multă forță și rezistență, în cele din urmă, fiind nevoie să treci la un nou plan de exerciții care să te solicite mai intens.

Te antrenezi în exces

Antrenamentul excesiv duce la epuizare fizică și mentală, crește riscul de îmbolnăviri și infecții și îți afectează calitatea somnului.
Suprasolicitarea musculară poate cauza leziuni și dureri musculare, de aceea este important să ai un program de antrenament care să includă și zile de repaos.

Nu dormi suficient

În timpul somnului, mușchii eliberează aminoacizi care acumulează proteine ​​în sânge ceea ce le permite să se recupereze mai repede, adică vei putea să-ți reiei antrenamentele cu forțe proaspete și mai multă energie.

 

Ține cont de aceste sfaturi data viitoare când îți începi antrenamentul și spune-ne dacă au funcționat.